MAATWERK
 

Maatwerk is noodzakelijk om mensen duurzaam te ontwikkelen in hun rol binnen de organisatie en om uw investering in uw personeel effectief te laten zijn, zijn de volgende voorwaarden in onze ogen van belang:

  • Iedereen moeten weten waarom zij betrokken worden en wat hun rol precies is. 
  • Management heeft een speciale rol. Aangezien de deelnemers grotendeels hun eigen programma mee-ontwikkelen, is het van belang dat de begeleiding van de deelnemers gedurende het gehele traject ligt bij hun direct leidinggevende.
  • Verbinding met de werkvloer. Hoe vertaal ik mijn nieuwe inzicht naar mijn werksituatie? Het gaat om Doen!
  • De Flying Penguin facilitator weet precies wat er op de werkvloer speelt en begrijpt de business context.

 

LEIDERSCHAPSTRAININGEN

De leiderschapstrainingen zijn bedoeld voor ervaren professionals, die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. In deze trainingen focussen we op persoonlijk leiderschap. De professional leert zichzelf beter kennen, zijn gedrag herkennen en beter begrijpen en belemmeringen wegnemen. Je leert te vertrouwen op je kwaliteiten en je persoonlijke doelen bereiken. De leiderschapstrainingen zijn gekoppeld aan individuele coaching.

VAARDIGHEIDSTRAININGEN

Onze vaardigheidstrainingen zijn zeer praktijkgericht en worden op maat gemaakt. De trainingen zitten vol praktische handvatten, die direct zijn toe te passen in de praktijk. 

In de meeste gevallen maken we gebruik van blended learning toepassingen. Hierbij koppelen we korte, praktijkgerichte sessies aan online oefenmodules waarbij het neutraal oefenen met nieuwe inzichten in combinatie met peer-to-peer coaching centraal staat.

 

VOORBEELDEN

Global Leadership

Leidinggeven op middle management niveau binnen een internationale, competitieve omgeving: Samen doelstellingen formuleren, definiëren waar je wel en waar je geen invloed op uit kunt oefenen - Focus of wat je zélf kan doen! Persoonlijke ontwikkelingsplannen samenstellen voor teamleden. Daarnaast aandacht voor onderwerpen zoals; motiveren, initiatieven ontlokken en belonen, delegeren, sturing geven, loslaten of juist aantrekken.

Connect Selling

Specifiek gericht op het verdiepen van klantrelaties. Het programma neemt deelnemers mee door het hele verkoopproces. Van het eerste contact tot het sluiten van de deal en het verder ontwikkelen van de klantrelatie.

Selling Innovative Value

Marge verbetering bij bestaande klanten. Hoewel de focus vaak ligt op de verkoop en marketing afdeling om marges te verhogen, zien wij dat (interne) communicatie vaak een grotere rol speelt. Door inleven, contact maken, verbinden, positief omgaan met weerstand, helder en prettig uitdrukken én assertief zijn wordt er meer uit communicatie gehaald. Dit leidt uiteindelijk tot een efficiëntie slag én de voorgenomen marge verbetering.